utorak, 29. siječnja 2008.

Zimski uspon na Galić

Evo nas opet na Prenju, nakon što smo uspješno popeli Lupoglav krajem prošle godine, sada je došao red na Galić, vrh na kojemu sam već dva puta bio ali u proljetnim mjesecima, međutim ovo je nešto sasivm drugo.
Normalno iz Mostara smo krenuli u 04:00 što je postalo standard u sastavu Stanka, Miro i Luka i opet smo probudili jadne ljude koji drže ribarnicu u Bijeloj tik uz magistralu, ali valjda će se ubrzo navići na nas za njihovo dobro.

Put do Barnog dola je bio klasika, jedno što smo bili svjedoci divljanja vjetra koji je iz korijena iskrčio stabla bukve, iako to za vjetar na Prenju nije ništa novo, opet u svakome mora izazvati strahopoštovanje i nevjericu. Međutim u Barnom dolu, na mjestu Mostarcima poznatijem kao "O.K Koral " naišli smo na ekipu iz Sarajeva koja je tu noćila i taman se spremala da pođe na Lupoglav. Moram reći da smo se svi obradovali ovome jer u našim turama smo rijetko sretali druge planinare, a znali smo da ćemo imati priliku s Galića posmatrati kako neko penje Lupoglav.

Još bi želio reći da je vrijeme bilo dosta tmurno i oblačno pa slike nisu ispale baš najbolje ali šta je tu je.

ekipa u barnom dole se sprema za polazak

ovako izgleda galić gledan iz podnožja

a ovako je na vrhu

sa stankom na vrhu a u pozadini lupoglav









ovo mi je drago što sam doživio, jer one četri točke u daljini su naše kolege koje penju lupoglav

1 komentar:

Anonimno kaže...

Krasni pejsazi :)
Kod vas barem ima snijega, mi bili na Velebitu za vikend i bilo je kao da je proljece ;)